Saturday, November 3, 2012

Budi lepa, budi svoja!


Kako istaći svoju lepotu i učiniti sebe privlačnom? Pitanje koje devojke i žene često postavljaju sebi i drugima u nadi da će sebe učiniti poželjnijom. Jedan od odgovora na to pitanje je šminkanjem. Da, šminkanje Vam može pomoći na neki način, da se osećate bolje. Međutim, nekoliko slojeva pudera i maskare neće biti od velike koristi. Možda ćete se osećati lepše, ali to nije to. Ne zaboravite da preteranost u šminkanju može dovesti do bacanja senke na vašu prirodnost, a to svakako nije cilj. 
U svakom slučaju, glavni savet za postizanje lepote je zavoleti sebe, jer kada zavolite sebe, zavoleće Vas i drugi. Da, zavolite sebe takvu kakva jeste, sa svim vrlinama i manama, kako fizičkim, tako i psihičkim, jer Vas upravo one čine savršenom, posebnom i različitom. Itekako je važno imati samopouzdanja. Žena koja veruje u sebe, poželjnija je, što je naravno dokazano. Svaki put kada prođete pored ogledala recite sebi: "Lepa sam!". Svakog dana budite se sa osmehom na licu i vedrim duhom. Uvek se smejte, jer su osobe koje su nasmejane daleko lepše od namrgođenih, tužnih ili ljutih. Hodajte uspravnih leđa jer "pogrbljenost" odaje negativan utisak i svakako je veoma loše za Vaše zdravlje. Učinite nešto lepo za sebe svakog dana. Uživate u kupovini? Kupujte! Dobro se pogledajte u ogledalu. Šta je najlepše na Vama? Istaknite to! Ne možete uveče zaželeti i već sutradan se zavoleti. To se postiže korak po korak, polako. Zato ne tugujte ako Vam isprva ne uspeva.
Na kraju krajeva, lepota je relativna stvar. Nekome ste lepi, nekome ne, zato ne očajavajte ako Vam neko udeli kritiku po pitanju Vašeg izgleda. Važno je da ste sebi lepi.

No comments:

Post a Comment